Tid att studera medicinhistoria

Har du upptäckt att du är väldigt intresserad av medicinsk historia och att det är något du skulle vilja ägna mer tid åt? Samtidigt kanske ditt liv redan är till bredden fyllt av annat. Grubblar du på hur du ska kunna få ihop det, så att du kan ha möjlighet att snöa in på det här området, utan att du behöver missköta ditt jobb, strunta i dina barn, eller välja bort något annat som du faktiskt inte kan välja bort?

Hjälp i hemmet

Det du kan behöva göra är att fundera på vilka saker som finns i ditt liv som kanske inte behöver finnas där, eller som du inte behöver stå för själv. Kanske gör du saker av gammal vana, eller så gör du dem för att du tror att du måste göra dem själv. En sådan sak kan vara att utföra hemstäd och annat hushållsarbete, vilket faktiskt inte är beroende av att just du gör det. Du kan anlita någon för hemstäd, fönsterputs och kanske för fler tjänster i hemmet. På det sättet kan du spara mer tid och kraft än du kanske tror är möjligt. Många städar lite hela tiden, eftersom det är svårt att få ihop tid till en riktig storstädning. På det sättet blir det något som hela tiden tar kraft och hela tiden finns med som en stress i vardagen. Det är inte ett effektivt sätt att lösa frågan om hemstäd, och det finns dessutom risk att det aldrig blir riktigt rent, för innan du hunnit igenom hela ditt hem har det hunnit bli smutsigt på det ställe där du började. Anlitar du någon för hemstäd slipper du alltihop, och kan komma hem till en bostad som är skinande ren.

Tid över till dig

Den tid du frigör kan du använda till dig själv och dina egna projekt – som det här att fördjupa dig i medicinsk historia. Kanske vill du sätta dig in i hur malda mumier användes som medicin på 1700-talet? Eller så är du mer intresserad av traditionell medicin och hur den utvecklats. Oavsett vilket kan det vara viktigt att få tid till dig själv, för något som inte är måsten, jobb, tvång eller handlar om att finnas för någon annan. På det sättet kan du återhämta dig och må bättre. Det är något som kan påverka alla du har i din närhet, eftersom vi människor påverkar varandra. Därför är egentid inte ett egoistiskt projekt utan något du ska ta tillvara på för allas skull.